SPIKE FLYNN – POSTCARDS FROM THE HEART

De Australische folkzanger en songschrijver Spike Flynn woont in Rozelle, een buitenwijk van Sydney, de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Tot onlangs had hij nog maar drie platen op de markt gebracht met “It’s Alllright” in 2009, “Rough Landing” uit 2014 en “Just This Side Of Here” in 2019 met een blijkbaar terugkerende frequentie van één plaat om de vijf jaar. Aan die ogenschijnlijke routine heeft hij nu echter een einde gemaakt door al na nauwelijks twee jaar een nieuw vierde album uit te brengen onder de titel “Postcards From The Heart”.

Voor deze nieuwe plaat schreef hij teksten en muziek voor tien nummers die hij in de studio opnam met pianist-organist en albumproducer Graeme Molloy, gitarist Adam Pringle, bassist Chris McCusker, mandolinespeler en violist Andrew Clermont, drummer David McDade en saxofonist Mickey Young. Voor het nummer “Christmas Under Southern Skies” is er een gastoptreden van Michael Fix op akoestische gitaar en bij de op de video in een live-uitvoering te horen song “My Home Town” speelt Gary Brown op lap steelgitaar.

Spike Flynn is van nature een ‘storyteller’ in zijn liedjes. Dat deed hij eerder al op al zijn vroegere platen en ook nu weer weet hij de luisteraar te boeien met zijn songteksten, zoals o.a. in “A Hard Place To Hide”, het bluesy liedje “My Lady Of Sorrow” en “The Weatherman”. De albumtiteltrack “Postcards From The Heart” brengt hij echter als een lekker swingende rocksong met een instrumentale hoofdrol voor Graeme Molloy op honky-tonk piano en Mickey Young virtuoos op saxofoon in een instrumentaal intermezzo. In “The Gypsy Dancer” en bluegrass-song “Stone To Sand” neemt de mandoline en fiddle van Andrew Clermont dan weer de hoofdmoot van de instrumentatie voor zijn rekening.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video